~ INDIAI JOGHURTOS PADLIZSÁNKRÉM NAAN KENYÉRREL~

  • 2018.06.05.
  • 1

»HOZZÁVALÓK«Naan lepény :
- 35 dkg liszt- 1 tasak szárított élesztő- csipetnyi cukor- 1 tk só- 3 ek olívaolaj- 1, 5 dl joghurt- langyos vízPadlizsánkrém :- 2 kisebb padlizsán- 1 kis fej vöröshagyma- 1 - 2 gerezd fokhagyma- pár csepp citromlé- 2 ek olívaolaj- 1 - 1 tk őrölt római kömény és garam masala- 2 dl joghurtsóA nannhoz keverjük össze a hozzávalókat, majd adjunk hozzá annyi vizet, hogy
jól formázható tésztát kapjunk. Letakarva kelesszük 1 órán át.
A padlizsánt tegyük egy alufóliával bélelt tepsibe, szurkáljuk meg pár helyen, majd
tegyük a 200 ° C - os sütőbe és süssük addig amíg a héja fekete nem lesz. Hagyjuk hűlni, majd húzzuk le a héját.
A joghurtot öntsük egy gézzel ellátott szűrőbe és csepegtessük le, hogy jó sűrű állagot kapjunk. A fűszereket egy száraz serpenyőben pirítsuk meg. A padlizsánhúst tegyük egy turmixgépbe, adjuk hozzá a felaprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, az olajat, a fűszereket és turmixoljuk simára. Ízesítsük citromlével, sóval és keverjük krémesre a joghurttal.A megkelt tésztát osszuk 10 gombócra, majd lisztezett felületen lapítsuk/ nyújtsuk kerek lapra és felforrósított serpenyőben, pár csepp olajon süssük meg.