~ SZALONNÁS ANANÁSZOS HAJTOVÁNY ~

  • 2018.04.14.
  • 0

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 50 dkg liszt- 1 / 2 ek só- 25 g friss élesztő- 1 dl tej- 1 tk cukor6 dkg olvasztott vaj- 1 tojás- kb 1 - 1 , 5 dl tejfölTöltelék :- 1 kis pohár tejföl ( 140 g )- kb 20 dkg kockázott baconszalonna- 3 - 4 konzerv ananászkarika ( lehet friss is )
- 20 dkg bármilyen reszelt sajt- 1 - 1 tk szárított bazsalikom, oregánó- só, borstetejére : - 1 tojássárgája, 1 ek tej - a kenéshez- len / szezámmag - a szóráshozAz élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összeszitáljuk a sóval, közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a felfutott élesztőt, a tojást, az olvasztott vajat és elkezdjük összedolgozni, majd annyi tejfölt adagolunk hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. A
tésztát letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.A tejfölt ízesítjük, sóval, borssal, fűszerekkel.
Ha a tészta megkelt, kétfelé osztjuk, kb fél cm - es vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük tejföllel eloszlatjuk rajta a szalonnát, a lecsepegtetett ananászt és megszórjuk sajttal. Azután feltekerjük mint a bejglit és háromszög alakú szeletekre vágjuk. Így teszünk a másik tésztadarabbal is.
A hajtoványokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egy fakanál nyelével a közepükbe mélyedést nyomunk, majd lekenjük a tojássárga és a tej keverékével és megszórjuk tetszés szerinti magokkal. Kb 20 percig pihentetjük, azután 180 °C - ra melegített sütőben szép pirosra sütjük.Ötlet : Zémagazin