~ RICOTTATORTA MENTÁS EPERZSELÉVEL ~

  • 2018.04.12.
  • 5

»HOZZÁVALÓK«Kekszes alap :- 18 dkg vajas keksz- 12 dkg olvasztott vajTöltelék :- 50 dkg krémes ricotta- 1 citrom reszelt héja- 3 - 4 ek porcukor- 1 tk vaníliakivonat- 10 g porzselatin- 30 ml víz- 2 dl habtejszín- eperzselé :- 50 dkg eper- 1 / 2 citrom leve- 3 - 4 ek cukor- 3 - 4 mentaág- 10 g porzselatin
- 30 ml vízA kekszet késes aprítóval finomra aprítjuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és egy kb 18 cm - es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.
A tejszínt lágy habbá verjük. A ricottát ízesítjük, majd hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és mikróban folyósra melegített zselatint, azután összeforgatjuk a tejszínhabbal és a kekszes alapra simítjuk. Hűtőben dermesztjük, amíg elkészül a zselé.
A mentalevélkéket a cukorral egy késes aprítóval összeaprítjuk. Az epret összedaraboljuk, hozzáadjuk a citrom levét és a mentás cukrot, majd összefőzzük, azután hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és mikróban folyósra melegített zselatint. Az eperzselét a töltelékre öntjük és 3 - 4 órán át hűtőben dermesztjük.