~ PARMEZÁNOS MEDVEHAGYMÁS POGÁCSA ~

  • 2018.04.15.
  • 7

»HOZZÁVALÓK«- 50 dkg liszt- 1 ek só- 1 tasak szárított élesztő- 1 kk cukor- 10 dkg fagyos zsír- 15 dkg vaj / margarin- 1 tk őrölt bors- 1 tojás- 10 dkg reszelt parmezán- kb 1 - 1 , 5 dl tejföl- 1 / 2 csokor medvehagymatovábbá : - 1 tojás - a kenéshez- len / szezámmag - a szóráshoz1 dl tejfölt meglangyosítunk, elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk felfutni.3 ek lisztet a megmosott és gondosan leszárított medvehagymával egy késes aprítóval összeaprítjuk, majd hozzákeverjük a többi liszthez. Hozzáadjuk a sót, a borsot, a parmezánt és elmorzsoljuk benne a zsírt ill a vajat, azután hozzáöntjük a felfutott élesztőt, a tojást és és alaposan összegyúrjuk. Ha szükséges adjunk még hozzá tejfölt.
A tésztát kb 30 percig pihentetjük, majd kb 1 cm - es vastagságúra kinyújtjuk és egy kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, a tetejét felvert tojással lekenjük és megszórjuk magokkal.
Előmelegített 180 °C - on szép pirosra sütjük.