~ KÓKUSZTORTA ~

  • 2018.04.19.
  • 6

»HOZZÁVALÓK«Piskóta :- 6 tojás- 6 ek
Ataisz eritritol- 7 , 5 dkg

Ataisz zabpehelyliszt- 3 dkg
Ataisz kakaópor
- 2 ek étolaj- 1 kk szódabikarbónaKrém :
- 7 dl tej- 2 tasak vaníliás pudingpor- 10 dkg kókuszreszelék + a bevonáshoz- 10 dkg vaj- 3 - 4 ek
Ataisz eritritolA sütőt 200 °C - ra előmelegítjük. A piskótához a tojást habosra keverjük az édesítővel, majd kisebb adagokban óvatosan hozzáforgatjuk a szódabikarbónás, kakaós lisztet és az étolajat. A masszát 3 db 18 vagy 20 cm - es sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és kb 15 perc alatt tűpróbáig sütjük. ( megsüthetjük egy formában is, de akkor számoljunk több sütési idővel és azzal, hogy a piskóta kissé felpúposodik, egyszerűbb megoldás :
ha külön - külön készítjük el a masszát, így nem kell a vágással sem bajlódni )A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport, majd azonnal hozzákeverjük a kókuszreszeléket és az édesítőt. Miután a krém kihűlt kihabosítjuk a vajjal.
A krémet 3 részre osztjuk, a 2 / 3 - ad krémet a piskóták közé kenjük, a maradékkal pedig bevonjuk a torta tetejét és az oldalát. Kókuszreszelékkel, kókuszchips - el és idénygyümölccsel dekoráljuk.