~ RIZSDARAKRÉMES FINANCIERTORTA ~

  • 2018.03.04.
  • 8

»HOZZÁVALÓK«Financier tészta :- 3 tojásfehérje- 16 dkg vaj- 4 dkg méz- 6 dkg liszt- 6 dkg mandula finomra őrölve (
Ataisz
)- 10 dkg porcukor- csipetnyi só- 1 citrom reszelt héja- 10 dkg málnaRizsdarakrém :- 5 dl tej- 10 dkg vaj- csipet só- 3 - 4 ek eritritol (
Ataisz
)- 1 tk vaníliakivonat- 20 dkg rizsdara (
Ataisz
)A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük. A vajat a mézzel összeolvasztjuk, majd állandó keverés mellett aranybarna színűre pirítjuk.
A tojásfehérjét a sóval lágy habbá verjük majd folytonos keverés mellett, még melegen hozzáöntjük
a vajas keveréket, azután hozzáforgatjuk a porcukros, lisztes keveréket és a málnát.A masszát egy 22 cm - es
sütőpapírral bélelt formába simítjuk és 25 perc alatt készre sütjük, de végezzünk tűpróbát. Ha a tészta megsült egy rácsra borítva kihűtjük, lehúzzuk róla a papírt és kihűtjük. Azután a tortaformát folpacckal kibéleljük és visszahelyezzük bele a piskótát.

A tejet egy lábasba öntjük, összemelegítjük a vajjal, hozzáadjuk a sót, a rizsadarát és sűrű krémmé főzzük. Végül belekeverjük az édesítőt, a vaníliát és rákenjük a tésztára. Pár órán át hűtőben dermesztjük.

Tipp : - ha van egy mutatós szilikonformánk, vízzel kiöblítjük és beleöntjük a rizskrémet, majd hagyjuk benne teljesen megdermedni. A piskótát kiszúrjuk akkora méretűre mint a szilikon forma alja és ráhelyezzük a krémre. Az egészet egy tányérra borítjuk és óvatosan lehúzzuk róla a formát.

Címkék

Torta Málna Rizs Ataisz