~ RÉPAKUGLÓF TOJÁSMENTESEN ~

  • 2018.03.11.
  • 9

»HOZZÁVALÓK«- 15 dkg sárgarépa ( pucolt mennyiség )- 15 dkg barnacukor- 150 ml narancslé- 150 ml víz- 2 narancs reszelt héja- 100 ml étolaj- 25 dkg liszt- 10 dkg darált dió- 1 tasak sütőpor- 1 tk vaníliakivonat- 1 tk őrölt fahéjA sárgarépát az olajjal összeturmixoljuk. A lisztet összevegyítjük a dióval, fahéjjal és a sütőporral. A cukrot a vízzel és a narancslével addig kevergetjük amíg teljesen feloldódik, majd ízesítjük vaníliával és hozzáöntjük a lisztes keverékhez. Azután hozzáadjuk a sárgarépapépet, majd az egészet egyneművé keverjük.
A masszát egy kiolajozott, liszttel behintett kuglófformába öntjük és 180 °C - os sütőben kb 40 perc alatt, tűpróbáig sütjük. Ha a kuglóf megsült, a formában 15 percig hagyjuk hűlni, majd rácsra borítva teljesen kihűtjük. Porcukorral és jégcukorral megszórva tálaljuk.