~ KEKSZTEKERCS RIZSLISZTBŐL ~

  • 2018.03.10.
  • 9

»HOZZÁVALÓK«Keksz :- 28 dkg rizsliszt- 15 dkg vaj- 8 dkg cukor- csipetnyi sóKeksztekercs :- a megsütött keksz ( kb 40 dkg ) ledarálva- 10 dkg porcukor- 3 ek olvasztott vaj- 3 ek kakaópor-kb 3 ek rumaroma vagy ízlés szerint- kb 1 - 1, 5 dl tej
Krém- 10 dkg lágy vaj / margarin- 8 dkg porcukor- 8 dkg kókuszreszelék
+ a hempergetéshezA kekszhez összegyúrjuk a hozzávalókat, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük és
180 °C - on aranybarnára sütjük. ( kb 20 - 25 perc ). Amikor kihűlt ledaráljuk, azután hozzákeverjük a porcukrot, a kakaóport, a rumot, az olvasztott vajat
és annyi tejet adunk hozzá hogy jól gyúrható masszát kapjunk.
A krém hozzávalóit alaposan kikeverjük.A kekszmasszát kókuszreszelékkel megszórt folpack - on
kb 1 cm - es vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük a kókuszos krémmel, majd a fólia segítségével feltekerjük. Pár órára vagy egy éjszakára hűtőben dermesztjük, azután éles késsel felszeleteljük.