~ MÁLNÁS KÁVÉS TEKERCS ~

  • 2018.02.14.
  • 7

»HOZZÁVALÓK«Kekszes rész :- 30 dkg háztartási keksz- 10 dkg porcukor- 1 ek kakaópor- 1 dl kávé- kb 1 dl tej- 2 ek rumaromaMálnazselé :- 25 dkg málna ( fagyos )- 2 ek víz- 4 ek cukor- 1 / 2 citrom leve- 2 tasak színtelen tortazselé ( 24 g )továbbá : - kókuszreszelékA kekszes réteghez keverjük össze a kekszet a porcukorral és a kakaóval, majd öntsük hozzá, a kávét és az aromát, végül apránként adagoljuk hozzá a tejet. Közepesen lágy masszát kell kapnunk.A málnát a cukorral, a vízzel és citromlével tegyük egy lábasba, majd főzzük addig amíg összeesnek a szemek. Azután egy szitán passzírozzuk át és főzzük szószos állagúra. Keverjük hozzá a tortazselét és forraljuk össze.
A kekszmasszát kókusszal megszórt sütőpapíron nyújtsuk fél cm - es vastagságúra, majd kenjük el rajta a langyosra hűlt málnazselét és a sütőpapír segítségével óvatosan tekerjük fel.A tekercset tegyük pár órára vagy egy éjszakára hűtőszekrénybe, másnap ujjnyi szeletekre vágva kínáljuk.