~ CÉKLÁS RIZOTTÓ PAPÍRBAN SÜLT CSIRKÉVEL ~

  • 2018.01.20.
  • 5

»HOZZÁVALÓK«Rizottó :- 20 dkg arborio rizs- 1 közepes vöröshagyma- 1 db cékla
- 1 dl száraz fehérbor- kb 8 dl húsalaplé- 2 ek olaj- 5 dkg vaj- 5 dkg reszelt parmezán- só, borsPapírban sült csirke- 1 egész csirkemell ( csont és bőr nélkül )- 1 - 1 kk szárított kakukkfű, rozmaring- 2 ek vaj- só, bors- zsírpapírA csirkemellet vágjuk ketté, dörzsöljük be a fűszerekkel, sózzuk borsozzuk és helyezzük egy - egy nagyobb zsírpapírra. Morzsoljuk rá a vajat és csomagoljuk be mint a szaloncukrot. Tegyük egy tepsire és 180 °C - on süssük kb 35 - 40 percig.A céklát hámozzuk meg és reszeljük finomra.Felhevített olajon pároljuk üvegesre a finomra vágott hagymát, adjuk hozzá a rizst és kevergessük addig amíg opálossá nem válik. Ezután öntsük hozzá a bort és hagyjuk hogy beszívja a rizs, majd adjuk hozzá a céklát és merőkanalanként adagoljuk hozzá az alaplevet,
( mindig csak akkor, amikor a rizs már beszívta a folyadékot ) és párszor átkeverve főzzük készre. Végül keverjük bele a vajat és a parmezánt, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Azonnal tányérra szedjük, ráhelyezzük a felszeletelt csirkehúst és megszórjuk zöldhagymával.

Címkék

Csirke Cékla Rizs