~ SÜTŐTÖKÖS SPENÓTOS LASAGNETEKERCS ~

  • 2017.10.30.
  • 9

»HOZZÁVALÓK«- 8 - 10 db lasagnelap- 30 dkg sütőtökpüré- 40 dkg mélyhűtött leveles spenót- 20 dkg feta- 1 gerezd fokhagyma- 1 kisebb fej vöröshagyma- 6 dl passzírozott paradicsomlé- só, bors, cukor- pár zsályalevél- reszelt parmezánA paradicsommártáshoz, kevés olívaolajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymát, hozzáöntjük a paradicsomlét, ízesítjük és alaposan összeforraljuk.A zúzott fokhagymát kevés olívaolajon megpirítjuk, majd hozzádobjuk a fagyos spenótkockákat és addig főzzük amíg a leve elpárolog.Pár levél zsályát felaprítunk és összekeverjük a sütőtökpürével.A lasagnelapokat forrásban levő, enyhén sós vízbe tesszük és pár percig puhulni hagyjuk, de csak annyira, hogy hajlítható legyen, majd lecsöpögtetjük.
A lapokat megkenjük 1 - 1 kanál sütőtökpürével, eloszlatjuk rajta a spenótot, rámorzsoljuk a fetát, megszórjuk sajttal és feltekerjük. Az így kapott tekercseket 3 - 3
részre vágjuk.Egy sütőedénybe beleöntjük a paradicsom felét, elhelyezzük rajta a lasagnetekercseket és ráöntjük a megmaradt paradicsomot. A tetejére fetát morzsolunk és megszórjuk parmezánnal. 180 °C - on kb 40 perc alatt megsütjük.
a fej lilahagymát megdinsztelünk, rádobjuk a spenótot.Paradicsommártás : olívaolaj felforrósítani, 2 - 3 gerezd fokhagyma, rá a passzírozott paradicsom összefőzni, sózni, pici cukor.a lasagnát megkenjük, a sütőtökpürével, rátesszük a párolt spenótot, rámorzsoljuk a fetát ( kb 50 dkg ) ráreszelni a parmezánt, majd feltekerjük mint a palacsintát, 4 felé vágjuk és állítva beletesszük a paradicsommártásba.Ráreszelni kevés parmezánt, zsályaleveleket rátenni, amit olajban megforgatunk és forró sütőben 180 °C - on kb 40 percig sütjük.