~ HÚSOS KELBIMBÓS PITE ~

  • 2017.10.28.
  • 5

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 25 dkg liszt- 1 kk só- 12 , 5 dkg hideg vaj- 1 tojás- 1 - 2 ek hideg vízTöltelék :- 30 dkg csirkemell
- 1 kisebb fej vöröshagyma- pár levél friss bazsalikom vagy 1 tk szárított- 1 gerezd fokhagyma- só, bors- 20 dkg kelbimbótetejére :- 1 tojás- 1 dl tejföl- 1 ek liszt- 10 dkg reszelt füstölt sajtA tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, majd frissen tartó fóliába csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük. Azután a tésztát egy piteformába nyújtjuk úgy, hogy legyen pereme is, villával megszurkáljuk, majd sütőpapírt fektetünk rá, erre szárazbabot vagy lencsét szórunk és 180 °C - on, 15 perc alatt elősütjük.A kelbimbót párolóbetétben sós víz felett megpároljuk.A finomra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és bazsalikommal.A tojást, a liszttel, a tejföllel és a sajttal összekeverjük.Az elősütött tésztán elrendezzük a húst és a kelbimbót, majd leöntjük a sajtos szósszal és visszatesszük a sütőbe kb 35 - 40 percre.

Címkék

Csirke Pite Kelbimbó