~ ALMÁS - TÚRÓS BÉLES ~

  • 2017.10.22.
  • 0

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 35 dkg liszt- 18 dkg margarin- 8 dkg porcukor- csipet só- 1 tojássárgája- 2 - 3 ek tejföl- 1 kk sütőporAlmás töltelék :- 1 kg alma- 1 / 2 citrom leve- 1 - 2 ek cukor - az alma édességétől függően- 1 tk őrölt fahéjTúrós töltelék :- 50 dkg túró- 2 tojás- 1 citrom reszelt héja- 1 tasak vaníliás cukor- 3 - 4 ek cukor- 2 ek búzadara- csipetnyi só- mazsola
továbbá : -
búzadara - a szóráshoz, 1 tojás - a kenéshezA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.Az almát megpucoljuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük, a levétől alaposan kinyomkodjuk, hozzáadjuk a citrom levét, a fahéjat, a cukrot és megpároljuk.A túrós
töltelékhez a tojást ketté választjuk, a fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd a többi hozzávalót krémesre keverjük, végül összeforgatjuk a tojáshabbal.A tésztát kétfelé osztjuk az egyik felét egy sütőpapírral bélelt ( 20 x 30 cm ) tepsibe nyújtjuk, villával megszurkáljuk, megszórjuk kb 2 ek darával és eloszlatjuk rajta
a kihűlt, párolt almát. Az almás részre rásimítjuk a túrós tölteléket, megszórjuk 2 ek darával és ráfektetjük a másik tésztalapot.
A sütemény tetejét villával megszurkáljuk és lekenjük enyhén felvert tojással. 180 °C - on, kb 35 - 40 percig sütjük.

Címkék

Pite Túró Alma