~ ZABPALACSINTA KARAMELLÁS ALMÁVAL TÖLTVE ~

  • 2017.09.19.
  • 8

»HOZZÁVALÓK«Palacsinta :- 20 dkg liszt- 5 dkg finom szemű zabpehely- 1 tojás ( L - es )
- 2 ek xilit- 1 kk só- 3 dl tej- kb 2 dl szódavíz- 1 ek olvasztott vaj
+ a sütéshezTöltelék :- 3 ek xilit- 1 dl tejszín- 1 dl almalé - amibe megfőtt az alma- 3 ek búzadara- 1 / 2 citrom leve- 3 - 4 zöld alma- 1 ek vajTejfölkrém :- 2 dl tejföl- 1 kk őrölt fahéj- 1 ek Házi krémes alapporA palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd hűtőben 2 órán át pihentetjük. Azután vajjal kikent, felforrósított serpenyőben kisütjük a palacsintákat.A megtisztított, felkockázott almát 2 dl vízben a citromlével együtt puhára főzzük, - de csak annyira, hogy ne essen szét -
majd leszűrjük és a levét félretesszük.
Egy lábasban a cukrot karamellizáljuk, hozzáöntjük a tejszínt, az almalét, hozzáadjuk a darát és az almát, majd addig főzzük amíg a dara megpuhul. Végül belekeverjük a vajat.A tejfölt fahéjjal ízesítjük, hozzáadjuk a krémport és egy kézi mixerrel pár percig verjük.A palacsintákat betöltjük a töltelékkel és a fahéjas tejfölkrémmel kínáljuk.