~ ZABOS ALMARÓZSA ~

  • 2017.09.18.
  • 7

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 10 dkg zabpehelyliszt- 15 dkg finomiszt- 2 ek porcukor- 4 g instant élesztő- csipetnyi só- 1 tojás- 2 ek étolaj- kb 1 , 5 dl langyos tejtovábbá :- 3 piros alma- 1 dl vízzel hígított baracklekvár- fahéj, cukor- 1 citrom leveA tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd letakarva meleg helyen 60 percig pihentetjük.Az almákat kétfelé vágjuk, kivágjuk a magházat és nagyon vékony szeletekre vágjuk. A szeleteket azonnal citromlével elkevert vízbe tesszük, azután enyhén puhára főzzük - amikor a víz már bugyogni kezd, azonnal levesszük a tűzről és leszűrjük.A tésztát 3 mm - es vastagságúra kinyújtjuk és kb 22 x 7 cm - es csíkokra vágjuk. Minden csíkot megkenünk vékonyan lekvárral, megszórjuk 1 - 1 tk fahéjjal elkevert
cukorral. A csíkok egyik szélére helyezzük az almaszeleteket ( 6 - 7 db ) úgy, hogy félig fedjék egymást és túllógjanak a tészta peremén, majd a tésztacsík másik felét ráhajtjuk az almára és feltekerjük.A rózsákat muffinpapírral bélelt formába rakjuk és 180 °C - on, kb 25 perc alatt megsütjük.