~ KÖRTÉS PITE ~

  • 2017.09.13.
  • 6

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 10 dkg fehér tönkölyliszt- 10 dkg finomliszt- 1 ek porrá őrölt xilit- 12 dkg vaj- csipet só- 1 tojás- 1 - 2 ek hideg víz - szükség eseténTöltelék :1 kg körte- 2 - 3
ek xilit vagy cukor- 1 tasak vaníliás pudingpor- 1 kk őrölt szegfűszeg- citromléA tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összeállítjuk, majd folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.A körtét meghámozzuk, kimagozzuk és kockára vágjuk. Azután átforgatjuk citromlében, hozzáadjuk az édesítőt, a szegfűszeget és a pudingport, majd alaposan összekeverjük.A pihentetett tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felével kibélelünk egy kb 22 cm - es piteformát, az alját villával megszurkáljuk és ráhalmozzuk a körtét. A maradék tésztát miután kinyújtottuk, felcsíkozzuk és berácsozzuk vele a pite tetejét.
Az elkészített pitét 15 percre a mélyhűtőbe tesszük, azután 180 °C - on kb 40 perc alatt készre sütjük.

Címkék

Pite Körte