~ TEJFÖLHABOS BARACKOS SZELET ~

  • 2017.08.19.
  • 9

»HOZZÁVALÓK«Piskóta :- 3 tojás- 12 dkg xilit vagy cukor- 15 dkg margarin- 15 dkg liszt- 1 tasak sütőpor- csipet sóTöltelék :- 70 dkg sárgabarack
- kb 8 dkg xilit - a barack édességétől függően- 1 / 2 citrom leve- 1 ek. étk
keményítő- 1 / 2 tasak zselatin fixTetejére :- 25 dkg sűrű tejföl ( 20 % - os )- 1 citrom reszelt héja- kb 2 - 3
ek xilit- 2 dl tejszín- 1 / 2 tasak zselatin fix- 1 dl baracklekvárA sütőt 180 °C ra - előmelegítjük. Az édesítőt és a margarint habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat és tovább habosítjuk. Ezután hozzáforgatjuk a sütőporral és a sóval elvegyített lisztet. A masszát egy sütőpapírral bélelt 25 x 25 cm - es tepsibe simítjuk és kb 20 - 25 perc alatt készre sütjük. ( Tűpróba ! ) Ha a tészta megsült, rácsra borítva kihűtjük, majd lapjában ketté vágjuk.A barackot kimagozzuk, kisebb darabokra vágjuk és botmixerrel pürésítjük, majd egy lábasba rakjuk a xilittel együtt, hozzáadjuk a citrom levét és alacsony lángon pár percig főzzük. A keményítőt
kevés vízben simára keverjük hozzáöntjük a barackhoz, összeforraljuk és hozzákeverjük a zselatin fixet. Hagyjuk kissé dermedni. Az egyik tésztalapot visszahelyezzük a tepsibe, rákenjük a barackpürét és ráhelyezzük a másik lapot, enyhén rányomva.A tejfölt ízesítjük. A tejszínt habbá verjük, majd fokozatosan hozzászórjuk a a zselatin fixet,
majd összeforgatjuk a tejföllel. A krém 1 / 3
- át a piskótára kenjük,
a többit csillagcsöves habszákba töltjük és becsíkozzuk vele a sütemény tetejét. A baracklekvárt folyósra melegítjük - ha darabos szűrjük át egy szitán - majd tegyük egy nylon tasakba, egyik csücskén vágjuk egy kisebb lyukat és húzzunk csíkokat a krémbe.
A süteményt tegyük hűtőbe legalább 2 órára, majd vizes késsel felszeletelve kínáljuk.

Címkék

Tejföl Barack