~ SERPENYŐS CUKKINIS LEPÉNY ~

  • 2017.08.07.
  • 7


A magamnak adott 3 hét blogszabadság gyorsan lejárt, de azért az olaszországi pihenésem alatt számos receptet összegyűjtöttem, fordítottam - főleg a helyi gasztroújságokból - hogy megosszam majd veletek. Továbbra is folytatom a no cukor, finomliszt elvet . . .»HOZZÁVALÓK«- 30 dkg reszelt cukkini- 1 dl tej- 5 dkg reszelt parmezán- 5 dkg felkockázott bármilyen keményebb sajt ( ementáli, gouda )- 5 dkg kockázott bacon- 3 tojás15 dkg fehér tönkölyliszt- 8 g sütőpor- só, bors- olívaolajtetejére :- 175 g mozzarella- paradicsom- morzsolt kakukkfű- tengeri sóA tojást, a tejet és a sütőporos lisztet simára keverjük, majd hozzáadjuk a cukkinit, a szalonnát és a sajtokat, végül ízesítjük sóval ill. borssal. A masszát egy olajjal kikent nagyobb serpenyőbe öntjük és 180 °C - on, kb 15 percig sütjük. ( a serpenyő nyelét tekerjük be alufóliával ), ha már a tészta teteje kellően megszilárdult, kivesszük a sütőből és egy nagyobb tányérra borítjuk, majd
visszacsúsztatjuk a serpenyőbe.
További 15 percig sütjük, ezután a sütőből kivéve a tetejét kirakjuk felszeletelt mozzarellával és grill fokozaton addig sütjük, amíg a sajt folyóssá nem válik.A megolvadt sajton elrendezzük a paradicsomszeleteket, megszórjuk nagyszemű tengeri sóval, ill.
kakukkfűvel és friss bazsalikommal díszítjük.