~ PANINI NAPOLETANI ~

  • 2017.08.08.
  • 3

Azaz klasszikus nápolyi töltött tekercs. Egyszerű pizzatésztából készül, a töltelék alapja a főtt tojás,
sajt és ízletes felvágottak. Ideális baráti összejövetelekre, piknikre vagy éppen tízóraira, iskolába a gyerekeknek.
»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 45 dkg liszt- 12 g friss élesztő- 1 kk cukor- 1 tk só- 4 ek olívaolaj vagy 6 dkg zsír- kb 2 , 5 dl langyos vízTöltelék :- 3 db főtt tojás- 15 dkg kockára vágott kemény sajt- 2 - 3 ek parmezán- 15 - 15
dkg kockázott sonka, baconszalonna- frissen őrölt borstetejére : - 1 tojássárgája
+ 1 ek tejA tészta hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk, majd meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.Ha a tészta megkelt lisztezett deszkára borítjuk és kb 30 x 50 cm - es nagyságúra kinyújtjuk. Elrendezzük rajta a negyedekbe vágott főtt tojást, megszórjuk sajttal, sonkával és a szalonnával, majd frissen őrölt borsot tekerünk rá és feltekerjük mint a bejglit.Az így kapott rudat kb 10 db - ra vágjuk és a paniniket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Letakarva 60 percig kelesztjük, majd a tetejüket lekenjük a tojássárgás - tejes keverékkel és 180°C - on kb 20 - 25 perc alatt készre sütjük.