~ SVÉD GOMBASALÁTA ~

  • 2017.07.06.
  • 9

Langyosan a legfinomabb, citrusos és finom. Nagyon gyorsan elkészül, nem is értem miért svéd gomba a neve, hiszen az íze az olasz ízvilágot tükrözi.
»HOZZÁVALÓK«- 40 dkg csiperke
- 1 közepes fej vöröhagyma- 2 gerezd fokhagyma- 1 - 2 babérlevél- 1 / 2 citrom reszelt héja és leve- 1 doboz aprított paradicsomkonzerv ( 400 g )- 2 ek sűrített paradicsom- 1 kk morzsolt kakukkfű - elhagyható- só, bors, cukor - ízlés szerintKevés olívaolajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát a zúzott fokhagymával együtt,
majd rádobjuk a feldarabolt gombát és jól átpirítjuk. Ezután hozzáöntjük a paradicsomkonzervet, hozzáadjuk a babérlevelet, a citrom reszelt héját, és levét, a sűrített paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, végül ízlés szerint édesítjük.Lassú tűzön, sűrű ragu állagúra főzzük,
Főtt tojással kínáljuk.