~ MOZZARELLÁS KÖLESGOLYÓK ~

  • 2017.07.10.
  • 0


Ismerkedem a kölessel és kár, hogy mostanáig halogattam a belőle készült ételek, édességek fogyasztását.
Ezek a golyók az olasz arancini mintájára készültek és a ropogós kölesgombócok paradicsomszószba mártogatva istenien finomak. Érdemes mindjárt dupla adaggal kezdeni és a kölest,
úgymint a rizottót érdemes előző nap elkészíteni.»HOZZÁVALÓK«- 10 dkg köles- 2 dl zöldségalaplé- 1 ek parmezán- 1 tojás- 1 újhagymaszár- só - ízlés szerint- pár ek zsemlemorzsa- mini mozzarellagolyó- liszt, tojás, zsemlemorzsa - a panírozáshoz- olaj - a sütéshezA kölest folyóvíz alatt átöblítjük, majd felöntjük az alaplével és puhára főzzük. Még melegen hozzákeverjük a parmezánt, és a finomra vágott hagymaszárat és kihűtjük.Ha a köles kihűlt, hozzáütjük a tojást, ízlés szerint sózzuk és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól formálható masszát kapjunk. 30 percre hűtőbe tesszük, majd bevizezett kézzel golyókat formázunk, aminek a közepébe 1 - 1 mozzarella golyót teszünk.Az elkészült golyókat dupla panírozással bepanírozzuk, azaz először lisztbe, felvert sózott tojásba és szemlemorzsába forgatjuk, majd ismét tojásba ill. zsemlemorzsába.A panírozott kölesgolyókat forró, bő olajban kisütjük.

Címkék

Mozzarella Köles