~ KÓKUSZOS CSOKOLÁDÉS SZELET ~

  • 2017.07.13.
  • 3


Sütés nélkül, nagyon gyorsan elkészül és a kókuszvirág cukorból főzött szirup még finomabbá teszi. Nemcsak kerek hanem szögletes formában, apróbb darabokra vágva is kiváló csokoládés csemege.»HOZZÁVALÓK«
Kekszes alap :- 10 dkg kókuszreszelék
+ a szóráshoz- 15 dkg zabkeksz- 2 ek
kókuszvirág cukor- 2 ek víz- 6 dkg olvasztott vajtovábbá :
- 10 dkg étcsokoláé- 10 dkg fehércsokoládé- 3 dkg vajA kókuszreszeléket és a zabkekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk. A cukrot a vízzel szirupos állagúra főzzük, majd hozzákeverjük
a kekszes morzsához az olvasztott vajjal együtt. A keveréket egy 18 cm - es tortaforma, vagy egy kisebb tepsi aljába nyomkodjuk és hűtőbe tesszük.A kétféle csokoládét és a vajat vízgőz felett összeolvasztjuk és rásimítjuk a kekszes alapra.Tetejét kókuszreszelékkel és gyümölccsel díszítjük.