~ LECSÓÁGYON SÜLT TÖLTÖTT PAPRIKA ~

  • 2017.06.16.
  • 3

Gyakran készítek töltött paprikát, mert szereti a család, de amikor már megjelenik a piacon a szabadföldi paradicsom, akkor a lecsó is sűrűn előfordul az asztalon. Most e kettőt ötvöztem egybe és milyen jól tettem, mert nagyon finomra sikerült.»HOZZÁVALÓK«Töltelék :- 50 dkg sertés darált hús- 10 dkg rizs- 1 kisebb fej vöröshagyma- 3 - 4 gerezd fokhagyma- 1 tk pirospaprika- 1 tojás- só, borstovábbá :
-kb 8
db húsos tv paprika- 1 l paradicsomlé- só, cukor - ízlés szerint- 1 - 2
szál zellerzöldLecsó :- 3 nagy fej vöröshagyma- 5 - 6 db lecsópaprika- 4 nagyobb paradicsom- 2 ek kacsazsírA töltelékhez a darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a rizst és zúzott fokhagymát, majd az olajon megpárolt apróra vágott, pirospaprikával megszórt hagymát. Az egészet alaposan összekeverjük, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A paprikát kicsumázzuk, a belsejét egy kiskanállal kikaparjuk, majd nem túl szorosan megtöltjük a húsos keverékkel. Ha marad a töltelékből, formáljunk belőle gombócokat.A lecsóhoz a hagymát felcsíkozzuk, a paprikát felkarikázzuk. A paradicsomot leöntjük forró vízzel, pár percig benne hagyjuk, majd lehúzzuk a héját és feldaraboljuk.A hagymát a kacsazsíron félig megpároljuk, hozzáadjuk a paprikát és alacsony lángon pár percig főzzük, majd egy magasabb falú tepsibe szétterítjük, ráhelyezzük a paradicsomot
és elhelyezzük rajta a töltött paprikákat. A paradicsomlét ízlés szerint sóval és cukorral ízesítjük, majd forráspontig melegítjük és beleöntjük a tepsibe, beletesszük a zellerzöldet és forró, 200 °C - os sütőben
kb 40 percig sütjük. Félidőben forgassuk át a paprikákat és szükség esetén hígítsuk vízzel
a lét.