~ CSAVART FOCACCIA ~

  • 2017.06.21.
  • 4

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 40 dkg fehér tönkölyliszt- 1 tasak szárított élesztő- 1 kk cukor- 1 tk só- 3 ek olívaolaj- kb 2 , 5 dl langyos vízTöltelék :
- pár szem olívabogyó- 1 nagyobb paradicsom- 2 - 3 db aszalt paradicsom- morzsolt kakukkfű- friss rozmaring- olívaolaj- sópehelyA tészta hozzávalóit a robotgép üstjébe tesszük és alaposan kidagasztjuk, majd letakarva 60 percig pihentetjükA paradicsomnak kikaparjuk a magjait, a húsos részt felaprítjuk az olívabogyóval és az aszalt paradicsommal együtt. Egy 26 cm - es kapcsos tortaforma belsejét beolajozzuk.Ha a tészta megkelt, laza mozdulatokkal átgyúrjuk és hosszúkás hengerré formáljuk, majd csigavonalban beletekerjük a formába. A tekerések közé szórjuk a felaprított tölteléket, a tésztát lekenjük olajjal, megszórjuk a fűszerekkel és sópehellyel.
30 percig kelesztjük, majd 180 ° C - on szép aranybarnára sütjük.