~ FAGYI SZELET ~

  • 2017.05.04.
  • 2


Habos, könnyed és egyszerűen elkészíthető sütemény - de máig sem értem, miért hívják fagyi szeletnek ?A tésztához érdemes a diót illatosra pirítani, mert sokkal intenzívebb ízt kölcsönöz a tésztának.
A neten nagyon sok helyen szerepel a receptje, én a piskótához még olajat kevertem, a krémet pedig nem liszttel, hanem pudingporral sűrítettem. Elronthatatlan kategória.»HOZZÁVALÓK«Piskóta :- 3 tojás- 15 dkg porcukor- 15 dkg liszt- 10 dkg dió- 1 ek étolaj- 1 / 2 tasak sütőpor- 7 ek víz- csipet sóKrém :- 2 tojássárgája- 2 , 5
dl tej- 1 cs vaníliás pudingpor- 20 dkg margarin- 15 dkg porcukor- 1 cs buorbon vaníliás cukorTetejére : - 4 dl tejszín ( Hulala ) , kakaóporA sütőt előmelegítjük, egy 20 x 30 - as tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tojást szétválasztjuk, a fehérjét a sóval habbá verjük. A tojássárgáját fehéredésig keverjük a porcukorral és a vízzel, majd hozzákeverjük a dióval elvegyített sütőporos lisztet és lazán összeforgatjuk a tojáshabbal és az olajjal.
A masszát a tepsibe simítjuk és tűpróbáig sütjük.A krémhez kevés tejben simára keverjük a pudingport és a tojássárgáját, a többi tejet felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a pudingos - tojásos tejet és kis lángon sűrű krémmé főzzük. A vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd simára keverjük a kihűlt krémmel. A krémet egyenletesen a piskótára simítjuk, majd rákenjük a felvert tejszínhabot, a tetejét villával megcifrázzuk és megszórjuk kakaóporral. 2 - 3 órára hűtőbe tesszük, majd tetszés szerint szeleteljük.

Címkék

Tejszín Dió