~ ROZMARINGOS SÓS BRIÓS ~

  • 2017.04.14.
  • 3

»HOZZÁVALÓK«- 45 dkg liszt- 2 dkg friss élesztő- 1 kk cukor- 5 dkg olvasztott vaj- 2 tojássárgája- 1 ek só- 1 ek szárított rozmaring- kb 2 dl langyos tejTovábbá :- 1 tojássárgája - a kenéshez- rozmaring és durva szemű só - a szóráshozKevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet összevegyítjük a sóval, rozmaringgal, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojássárgáját és annyi tejet hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.
Bedagasztjuk és hagyjuk a duplájára kelni. kelni. Ezután 8 - 9 részre osztjuk, mindegyik részből 25 cm hosszú rudat sodrunk és feltekerjük. A tészta végét ellapítjuk és a briós alá hajtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.Lekenjük tojássárgájával és megszórjuk rozmaringgal és durva szemű sóval. Kb félóráig kelni hagyjuk, majd előmelegített 180 °C - on szép pirosra sütjük.