~ KARAMELLÁS TEKERCSEK ~

  • 2017.04.12.
  • 1

»HOZZÁVALÓK« 12 - db hoz- 10 dkg cukor- 0 , 5 dl tej- 6 ek liszt- 18 dkg puha vaj- 10 dkg porcukor
+ a szóráshoz- 1 cs friss leveles tészta- 1 tojás - a kenéshezA cukrot karamellizáljuk meg, majd óvatosan öntsünk hozzá 3 dl tejet és forraljuk addig, amíg a karamell teljesen fel nem oldódik. A maradék tejben keverjük csomómentesre a lisztet és öntsük a tejes karamellhez, majd főzzük sűrű krémmé. Hagyjuk kihűlni.A sütőt melegítsük elő 200 °C - ra. A leveles tésztát tekerjük ki és a szélesebbik oldalát vágjuk fel 12 egyforma csíkra, majd tekergessük fel a rolóformákra. Kenjük le tojással, majd rakjuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe és süssük szép aranyszínűre. Még langyosan húzzuk le a formáról.A vajat habosítsuk ki a porcukorral és keverjük simára a karamellás lisztkrémmel, majd kanalazzuk egy sima csővel ellátott habzsákba és töltsük meg a tekercseket.
Porcukorral meghintve kínáljuk.