~ VAJKRÉMES PISKÓTAROLÁD ~

  • 2017.03.07.
  • 4

Általában a főzött vajkrémeket részesítem előnyben,
puding vagy lisztkrém hozzáadásával amik ellensúlyozzák és lágyabbá teszik a vaj ízét. A piskóta töltelékét most egy sziruposvajkrém képezi, de ezt az alapot is szinte bármivel - csokoládé, dió, kávé stb - ízesíthetjük.»HOZZÁVALÓK«Piskóta :- 5 tojás ( L - es )- 4 ek cukor- 5 ek liszt- csipetnyi só- 1 ek étolajVajkrém :- 2 dl víz, 25 dkg cukor, 25 dkg lágy vaj, 1 tk vaníliakivonatés még : - 15 dkg étcsokoládé, 2 ek étolajA sütőt előmelegítjük 200 °C -ra . egy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk.A tojást a cukorral és a sóval nagyon habosra vejük, majd hozzászitaljuk a lisztet és az olajjal együtt összeforgatjuk a tojáshabbal. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 15 percig sütjük. Ha a piskóta megsült porcukorral megszórt konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és a konyharuhával együtt feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.A vizet a cukorral felforraljuk és 7 percig gyöngyözve forraljuk, majd kihűtjük. A vajat elkezdjük habosra keverni, majd lassan csurgatva hozzá a cukorszirupot tovább habosítjuk.
A piskótát kitekerjük a konyharuhából, rásimítjuk a krémet és ráreszelünk kb 3 dkg étcsokoládét, majd visszatekerjük.A maradék csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és bevonjuk vele a roládot.