~ GORGONZOLÁS BROKKOLI- GRATIN ~

  • 2017.03.01.
  • 5

»HOZZÁVALÓK« ( 8 db - hoz )- 1 kisebb brokkoli- 5 dkg vaj- 5 dkg liszt- 3 dl tej- 1 dl tejszín- 2 tojássárgája- só, bors- örölt szerecsendió- 8 - 10 dkg gorgonzola sajtA brookolit rózsáíra szedjük és enyhén sós vízben félpuhára főzzük. ( kb 5 perc )A muffinforma mélyedéseit kibéleljük négyzetekre vágott sütőpapírral, a sütőt 200 °C - ra előmelegítjük.A vajon megpirítjuk a lisztet, majd felengedjük tejjel és felforraljuk. A tojássárgáját összekeverjük a tejszínnel és állandó keverés mellett hozzáöntjük a tejes keverékhez, majd krémesre keverjük benne a sajtot. Végül ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval.A brokkolirózsákat kisebb darabokra vágjuk, bele rakosgatjuka formába, majd
rákanalazzuk a mártást és kb 30 percig sütjük.