~ ASZALT PARADICSOMOS HÚSGOLYÓK ~

  • 2017.03.13.
  • 6

»HOZZÁVALÓK«- 60 dkg darált hús ( nálam csirke )- 1 tojás- 1 fej vöröshagyma- 3 -
4 gerezd fokhagyma- 10 dkg aszalt paradicsom- 1 tk szárított kakukkfű- 1 csokor aprított petrezselyem- só, bors
- zsemlemorzsa
Ha van húsdarálónk, akkor a húst, a hagymával és az és az aszalt paradicsommal együtt ledaráljuk, ha nincs akkor a hagymát finomra, az aszalt paradicsomot apróra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük. Az egészet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást a fűszereket és kb 2 - 3 ek zsemlemorzsát, majd alaposan összegyúrjuk.
A masszát 1 órára hűtőbe tesszük, majd ezután nedves kézzel golyókat formálunk belőle és forró, bő olajban kisütjük.

Címkék

Csirke Fasírt