~ SWEDISH PASTRY ~

  • 2017.02.21.
  • 9

»HOZZÁVALÓK«Tészta :
- 15 dkg liszt- 10 dkg vaj- 1 - 2 ek hideg vízÉgetett tészta :
- 240 ml víz- csipet só- 10 dkg liszt- 3 tojás1 kk mandulaaromaMáz :15 dkg porcukor- 1 ek puha vaj- 1 tk mandulaaroma- 2 ek tejA tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összeállítjuk, majd átlátszó fóliába csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.Az égetett tésztához, a vizet a sóval és a vajjal felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a lisztet. Visszatesszük a tűzre és addig kavargatjuk amíg a massza elválik az edény falától. Kicsit hűlni hagyjuk, majd egyesével hozzákeverjük a tojásokat és végül az aromát.A linzertésztából 2 db 10 x 30 cm - es csíkot nyújtunk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd mindkét tésztacsík tetejére rásimítjuk az égetett tésztát.175 °C - on kb 60 percig aranybarnára sütjük.A máz hozzávalóit kikeverjük és a kihűlt sütemény tetejére simítjuk.