~ MÁRVÁNYOS KALÁCSSZÍVEK ~

  • 2017.02.14.
  • 2

Kép
: internet
»HOZZÁVALÓK« - 6 db - hoz- 25 dkg liszt- 12 g
friss élesztő- csipet só- 6 dkg porcukor- 1 tasak vaníliás cukor- 1 tojássárgája- 1 ek kakaópor- 3 dkg olvasztott vajkb 1, 5 dl langyos tejés még :
- 1 tojássárgája , pici tej - a lekenéshez1 dl langyos tejben elkeverjük az élesztőt és az 1 tk porcukrot, majd felfuttatjuk.A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a felfutott élesztőt, a tojássárgáját, az olvasztott vajat és alaposan összedolgozzuk. A tésztát kétfelé osztjuk.A kakaóport összekeverjük annyi vízzel, hogy sűrű masszát kapjunk, majd hozzádolgozzuk a tészta egyik feléhez. Mindkét tésztagombócot letakarva, meleg helyen 30 percig pihentetjük.Ha tészta megkelt, 6 - 6 egyforma gombócokká osztjuk. A világos tésztát kerekre nyújtjuk, közepére helyezzük a kakaós tésztagolyót és fölötte összecsipkedjük, majd lefelé fordítva az illesztéssel ovális alakúra kinyújtjuk. Ezután a tésztát félbe hajtjuk és a szélesebb részénél fogva bevágjuk, de nem vágjuk el teljesen. Az így kapott két tésztarészt kifelé fordítjuk, kialakítva ezzel a szív formát.
Az
elkészült szíveket
sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a tetejüket lekenjük a pici vízzel elkevert tojássárgájával és kb 20 percig kelesztjük, majd 180 °C - on, szép pirosra sütjük.