~ LINZERSZÍVEK RÓZSAVIZES MÁLNALEKVÁRRAL ~

  • 2017.02.10.
  • 1

Közeleg a Valentin - nap és erre az alkalomra mindig készítek valami egyszerű, de mégis különleges és mutatós édességet. A rózsaviz bioboltokban kapható, de láttam már nagyobb bevásárló központok polcain is. Kevés kell belőle, az ára sem egekig érő, de amibe belekerül ( pl. krém, tészta, lekvár stb, ) annak kellemes illatot és nagyon finom keleties ízvilágot kölcsönöz. Érdemes kipróbálni.»HOZZÁVALÓK«Sárga tészta :- 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 5 dkg porcukor, csipet só, 1 kk vaníliakivonat, 1 tojásKakaós tészta :- 18 dkg liszt, 2 dkg kakaópor, 5 dkg porcukor, csipet só, 1 tojástovábbá : - málnalekvár, rózsavízA sárga és a kakaós tészta hozzávalóit külön - külön gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd átlátszó fóliába tekerve 2 órára hűtőbe tesszük.Zsírpapíron mindkét tésztát fél cm vastagságúra kinyújtjuk, majd egy kicsi szív alakú kiszóróval kiszaggatjuk és a kiszúrt tésztaszíveket ellentétesen visszahelyezzük a helyükre, és 30 percre a hűtőbe tesszük. ( A leeső darabokat újra összegyúrjuk, majd kiszaggatjuk, de így már márványos mintázatú linzereket kapunk. )A tésztát egy nagyobb szív formával kiszaggatjuk, majd óvatosan egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 180 °C - on kb 10 - 12 perc alatt megsütjük.
A lekvárt a magoktól egy szitán átpasszírozzuk, majd összekeverjük az ízlés szerinti rózsavízzel és összeragasztjuk a linzereket.