Gombapaprikás disznókaraj

  • 2018.04.04.
  • 5



Az idén sem vettünk bárányt, így maradott a közkedvelt disznóhús.Gyönyörű karajt vettem, amiből ez a fenséges ételt készült.

Hozzávalók: 1 kg disznókaraj, 3 hagyma, 1 evk. daráltpaprika, só, bors, fűszerpaprika, 50 ml olaj. Még: 400 g gomba(konzerv), 2 evk. liszt, 400 ml tejföl.


A húst felszeleteljük és forró olajban elősütjük, tányérra szedjük. A visszamaradott olajban megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a darált(sós)paprikát. Visszatesszük a karajszeleteket, ízlés szerint fűszerezzük,kevés vizet öntünk rá és puhára pároljuk. Ha már megpuhult a hús, hozzáadjuk a leszűrt és szeletelt gombát, tejfölös liszttel behabarjuk, jól kiforraljuk és bármilyen főtt tésztával tálaljuk.

Címkék

Főétel