Diós torta mascarponés krémmel

  • 2017.03.17.
  • 1

Ezt a finom tortát drága jó Édesanyám szülinapjára készítettem.Amikor felvettem
Tőle a rendelést,többek közt az volt a kívánsága, hogy egyszerű legyen, lehetőleg diós és hogy számot semmi esetre se írjak rá. Maradjon titok...Hozzávalók: 10 tojásból egy egyszerű piskóta, 26-27 cm átmérőjű.
A krémhez: 500 g mascarpone, 150 g porcukor, 120 g őrölt dió, 1 fiola rum eszenc. Még: 3 evk. cukor, 200 ml víz a sziruphoz.Megsüssük a piskótát, kihűtjük, 3 lapra szeljük.A diót először megpergeljük, majd ha kihűlt, ledaráljuk.A krémsajtot a porcukorral óvatosan elkavarjuk, hozzáadjuk a diót majd az eszencet is. A cukorból meg vízből szirupot főzünk, majd ha kihűlt ezzel itatjuk be a lapokat.
Megkenjük a lapokat krémmel, ügyelve, hogy a krémből maradjon a tészta tetejére meg szélére is. Őrölt dióval hintjük be(cukor nélkül) és tetszés szerint díszítjük. Felvágás előtt egy pár órát jégszekrényben pihentetjük.

Címkék

Torta