Paradicsomos, sajtos csirkemell bulgurral

  • 2017.01.22.
  • 3

Múltkor akciósan vettem 2 db paradicsomot. De megfogadtam, hogy ha csak nem nagyon, nagyon megkívánom, akkor legközelebb akkor eszek, ha már magyart lehet venni a piacon, de még inkább akkor, ha már lesz sajátunk a kertben. Mert hogy a boltból nem azt a finom, ízletes paradicsomot kaptam, amire egyébként vágyok. :( Az egyiket nyersen megettem, és úgy voltam vele, hogy a másikat felhasználom valamihez, mert akkor kicsit más lesz az íze. :) Így házasítottam egy kis mozzarella sajttal és csirkemellel. :)ElkészítéseA felszeletelt csirkemellet fűszerezzük, olajjal elkeverjük. Egy tepsibe helyezzük a hússzeleteket és meglocsoljuk tejszínnel. Paradicsomkarikákat teszünk rá, amiket oregánóval és bazsalikommal szórunk meg. Rátesszük a mozzarellakockákat. Alufóliával lefedjük a tepsit és 190 fokos sütőben kb. fél órán át lefedve sütjük, majd további 15 percig alufólia nélkül, már légkeverésesre kapcsolva a sütőt.Barna bulgurral tálaljuk, hogy az IR-diétánkba is beilleszthető legyen. :)Hozzávalók:1 csirkemellsó, bors, piros paprika4-5 ek. olaj4 ek. tejszín1 paradicsom1-2 csipet bazsalikom, oregánó5 dkg mozzarella (felkockázva)15 dkg barna bulgur