~ FOKHAGYMÁS OLIVÁS SPAGETTI ~

  • 2017.09.03.
  • 4

Egy sietős ebéd vasárnap délutánra. Nálam is van olyan időszak, amikor kevésbé van kedvem főzőcskézni, mert vagy más dolgom van, van egyszerűen lusta és fáradt vagyok. Itt most ötvöződött az egész, mert a " hétvégén megcsinálok mindent ", na ez itt jött el és baromira kivette az erőmet... A bevásárlás kész, lakás rendben, a ruhák kimosva és elpakolva, a könyvek bekötve. Mindezek után, a főzésre maradt a legkevesebb energiám. Ezért valami frappáns ötlethez kellett nyúlnom, és ez esetben csak is tészta étel jöhetett szóba. Kb. 20 perc alatt meg is lett ez a gyors és olaszos ebédre való. Néha kell a lazulás, mert a munka ugyebár nem szalad el és mindig meg vár.... Szóval, ha Te sem akarsz sokat bíbelődni egy hosszú nap után egy étellel, akkor ajánlom ezt az ízig-vérig olasz tésztát, jó sok fokhagymával, olivával és paradicsommal, és persze az elmaradhatatlan parmezán sajttal a tetejéről...
Hozzávalók: 1 csomag spagetti, 250 gr. paradicsom, 150 gr. magozott oliva bogyó, / fekete és zöld vegyesen /, 1 marék friss bazsalikom levél, 1 fej fokhagyma, 4-5 kanál oliva olaj, tengeri só, parmezán sajt.A tésztát sós-lobogó vízben elkezdjük főzni. Közben egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az oliva olajat, és a zúzott fokhagymát elkezdjük benne lesütni. Folyamatosan kevergessük, nehogy leégjen, mert akkor megkeseredik. Ez után hozzáadjuk a karikára felvágott oliva bogyót és a darabolt friss paradicsomot is. Erős tűzön tovább sütjük az egészet, közben meghintjük ízlés szerinti mennyiségű tengeri sóval. Mikor a paradicsom kezd már összeesni, akkor hozzáadjuk a felaprított bazsalikom leveleket is. A tüzet mérsékeljük alatta és az addigra már megfőtt spagettit, a vízből egyenesen a ragura szedjük. Pár kanál tésztafőző vízzel lazítjuk az egészet, majd rázogatva összekeverjük. Máris tálalhatjuk forrón a tésztát, reszelt parmezán sajttal megszórva. Ugye, milyen hamar elkészült?! És ráadásul nagyon finom!