~ KRÉMES-GOMBÁS SÜLT ZSEMLE ~

  • 2017.08.17.
  • 5

Egy kényeztető villásreggeli, hogy jól induljon a napunk. Mostanság elég gyakran kerül gomba az asztalunkra, mivel a Biofungi Kft. volt olyan kedves és havonta küld részemre egy kilónyi gombát, az éppen aktuális szüretelésből. Frissen, üdén, harmatosan. Elég sok gombafajtát kipróbáltam már és bevallom őszintén csak a javára vált a konyhámnak, mert így legalább el tudok vonatkoztatni a gombalevestől, a rántott gombától és a gombapörkölttől. Hiszen mi magyar háziasszonyok, nagyjából ezeket főzzük a gombából. Persze tisztelet a kivételnek, akik merészebbek e téren. Már én is az vagyok... Igenis, ki kell törni az unalmas hétköznapi kaják adta szürkeségből és nem árt néha újítani, új ízeket behozni a konyhákba. És ha ezt teszem azt a gombával kell, akkor miért is ne. Na, pont ilyen reggelinek való, ez a ropogósra sült, krémes szendvics.... Csak szólok, egy nem elég belőleí!Hozzávalók 4 személyre: 8 db. elősütött német zsemle, 1 bögre közepes kockákra felvágott gomba / laska vagy csiperke /, 250 gr. natúr krémsajt vagy mascarpone, 4 evőkanál majonéz, 4 evőkanál sűrű tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 1/2 csokor aprított petrezselyemzöld, 100 gr. világos Cheddar sajt, ízlés szerint só és őrölt fekete bors.A zsemlék közepét hosszában egy éles késsel kivágjuk, hogy "zsebük" legyen, majd áttesszük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.A töltelékhez tálba tesszük a gombakockát, a petrezselymet, a natúr vajkrémet, a tejszínt, a majonézt, a kivágott és felkockázott zsemlenyesedék felét, az átnyomott fokhagyma gerezdeket, a reszelt sajt felét, ízlés szerint sót és borsot. Masszát keverünk belőle.
A kész masszát beletöltjük a zsemlék üregeibe.
A töltelék tetejére szórjuk a megmaradt reszelt sajtot, majd mehetnek az előmelegített, 200 °C-os sütőbe kb. 15 percre. Addig sütjük, amíg szépen megpirul a zsemlék teteje és a töltelék szépen ráolvad. Finom, ropogós szendvics reggelire vagy vacsorára...