~MOKKÁS CHIA PUDING ~

  • 2017.07.17.
  • 9

Chia magot mostanság elég gyakran veszek. Szeretem. Sok macera nincs vele, mert az ember elkeveri ezzel-azzal és máris mehet a hűtőbe pihenni. Az idő pedig megteszi a hatását, mert ezek az apró magocskák a nedvességtől szépen megdagadnak, kocsonyássá válnak és magukba szívják az éppen aktuális ízeket. Lehet gyümölcsökkel, kókusztejjel vagy mint most, kávéval készíteni. Finom és különleges desszert. És nem utolsó sorban, baromi egyszerű.Hozzávalók: 200 gr. feketekávé, 100 gr. tejszín, 100 gr.tej, 2evőkanál méz, 2 kávéskanál barna cukor, 1 csipet só, 8 evőkanál chia mag. Díszítéshez: 200 gr.tejszín, 1 evőkanál reszelt csokoládé.A lefőtt kávéhoz keverjük a tejet, a tejszínt, a mézet, a sót és a barna cukrot. A végén a keverékbe szórjuk a chia magot és pár percig kevergetve megvárjuk, míg a magok kissé felpuhulnak. A kész keveréket kiadagoljuk a poharakba, fóliával letakarjuk és 2-3 órára , de jobb ha egy egész éjszakára betesszük a hűtőbe pihenni. Tálaláskor tejszínhabbal és reszelt keserű csokoládé reszelékkel szórjuk meg.