~ MARCIPÁNOS KOCKA ~

  • 2017.05.14.
  • 5

Tavaly kaptam ezt a sütemény receptet Ilditől, valamilyen újságból lett lefénymásolva, úgy adta tovább nekem is... Mivel kóstoló is jutott belőle, tudtam, hogy finom. Minden adott volt hozzá, így nekiláttam és megsütöttem. Nem okozott csalódást a saját gyártás sem, pont olyan jó lett mint amaz volt. Az árvácskát lehetett volna kandírozni is, de most ettől tekintsetek el, mert nem volt hozzá se kedvem, se időm... Igazi házi süti, vendégségre hangolva.Hozzávalók a fehér piskótához: 2 tojás, 4 - 4 evőkanál cukor és liszt, csipet só. Kakaós piskótához: 2 tojás, 4 kanál cukor, 2 - 2 evőkanál liszt és kakaópor, csipet só. Marcipánkrémhez: 200 gr. nyers marcipán massza, 1-1 dl tejszín és tej, 2 evőkanál cukor, 200 gr. habtejszín. Csokoládékrémhez: 200gr. ét csokoládé, 20 gr. barna cukor, 200 gr. habtejszín.Csatolom a fénymásolatot... Frappáns és érthető recept.A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját nagyon habosra kikeverjük a cukorral. A fehér piskótánál a a sárgájához beleszitáljuk a lisztet, és közben óvatosan elkeverjük. A barna piskótánál összekeverjük a lisztet a kakaóporral, és ezt szitáljuk a sárgájához. Sütőpapírral bélelt, kb. 25 x 15 cm-es tepsiben külön- külön kisütjük őket. A sütőből kivéve kihűtjük a piskótákat és a sütőpapírt lehúzzuk róluk. A marcipánkrémhez feltesszük főni a tejet, belereszeljük a marcipánt. Belekeverjük a kevés vízzel elkevert tejport, cukrot és összefőzzük. Kevergetve kihűtjük. Mikor kihűlt, akkor a tejszínt kemény habbá verjük és a marcipános krémbe forgatjuk. A csokoládékrémhez felolvasztjuk a csokit a barna cukorral, langyosra hűtjük. A tejszínt kemény habbá felverjük, két evőkanállal félre teszünk belőle a sütemény tetejére és a maradékot a csokikrémbe lazán beleforgatjuk. A piskótalapot tetszőleges sorrendben megkenjük az egyik krémmel, nálam alulra került a kakaós piskóta, erre jött a marcipános krém, majd a fehér piskóta és a végén csokoládékrém. A félretett habbal bevonjuk a sütemény tetejét, villával megcsíkozzuk,majd mehet a hűtőbe 2 órára. Tálaláskor kockára felvágjuk, ehető virággal díszítve kínáljuk.