Cukkinikrémleves paszternákkal, Bogika, gyümölcsös muffin

  • 2018.10.14.
  • 7










Egy nagyon zsenge cukkini és egy hatalmas paszternák felének felhasználásával készült a mai levesünk. Húslevest már nem kívántunk enni, annyiszor volt mostanában Bogika kedvére, sok répával, zöldséggel, hússal különféle soktojásos tésztákkal. Szerencsére a mai leves is ízlett Neki.





Bogikánk leves evés közben. Ahogy elővettem a fényképezőgépet egyből mondta: csííííz :)







(A második fogás kacsanyakakból készült zöldséges rizseshús volt, hasonló, mint ITT
csak most nem mirelit zöldségekkel, hanem csak hagymával, sárgarépával, petrezselyemgyökérrel és zölddel,
és nem gyorsfőző fedővel, így kb. 2 óra alatt lett kész, a nyakaknak másfél óra kellett, + kb. 25 perc a rizsnek. A rizseshús mellé néhány krumpliból sültkrumplit is sütöttem, mert Bogikánk azt is nagyon szereti.)




A leves hozzávalói:


Fél fej hagyma felaprítva, 1 zsenge cukkini nagyon vékonyan meghámozva, hosszában négybe vágva, majd vékonyra szeletelve, egy hatalmas paszternák vastagabbik fele ugyanúgy szeletelve, mint a cukkini, 1,5 liter víz, só, ételízesítő,
szárított kapor, fokhagyma granulátum és őrölt bors ízlés szerint, 2,5 evőkanál rétes liszt, pici hideg víz és 3-4 púpos evőkanál 20 %-os tejföl

A levesbetét egészen apróra vágott, kevés olajon világosra pirított kenyérkockák.




A hagymát, cukkinit és paszternákot puhára főztem a fűszerekkel ízesített vízben, amikor megpuhultak a zöldségek, habarást készítettem kevés hideg vízből, tejfölből és rétes lisztből, ezzel habartam be a levest, majd botmixerrel simára turmixoltam.


Nagyon finom lett, még válogatós Legkisebbikem is kétszer szedett belőle.








Este sütöttem még egy adag finom gyümölcsös muffint
2 almával, 1/2 körtével, 1/2 banánnal, amiket tisztítás után finomra reszeltem, végül tettem hozzájuk 1,5 evőkanál narancslekvárt is. (A fél gyümölcsök Bogika reggeli gyümölcsös zabkásájának elkészítése után maradtak ki.)
A tésztához 15 dkg puha margarint, 25 dkg cukrot, 2db L-es tojást, 3 evőkanál tejfölt, fél-fél kávéskanál őrölt fahéjat és szegfűszeget, 30 dkg finom lisztet, fél csomag sütőport és 1 kávéskanál szódabikarbónát használtam. 20 db finom muffin jött ki a masszából, légkeveréses, előmelegített sütőben 175 fokon 22 percig sültek.