2017. 3. heti menü

  • 2017.01.22.
  • 7

Ezeket ettük a héten:

Hétfő:
Húsleves szombatról
Babfőzelék magában, vagy csirkepörkölttel, a régi recept alapján, de most csak a tányéron savanyítottam pár csepp ecettel







Kedd:
Bableves kolbászcsipsszel - az előző napi babfőzelékből átalakítva




Rakott tészta (kicsontozott-apróra vágott csirkepörkölt hússal, szafttal, tejföllel, reszelt sajttal)







Szerda:
Tejfölös krumplileves




Palacsinta háromféle töltelékkel: vaníliás-narancsos túrótöltelékkel (8 db), baracklekvárral (5 db) és baracklekvárral-kakaóval (7 db)






(Vaníliás-narancsos túrótöltelék: 1 cs. félzsíros krémtúró (25 dkg), 1 púpos evőkanál Rama margarin, 1,5 evőkanál cukor, 2 cs. vaníliás cukor, 3 evőkanál narancsszörp - ezeket botmixerrel simára mixeltem.)



Csütörtök:


Gombócleves
(Megint a maradékfelhasználás jegyében: a gombócok tésztája 23 dkg maradék krumplipüréből, 23 dkg rétes lisztből, 1 kisebb tojásból 1/3 fehér műanyag kanál sóval készült. A léhez: 1 kisebb hagyma felaprítva, kevés olajon megdinsztelve, 1,5 fehér műa. kanál fűszerpaprika, 1 evőkanál rétes liszt
1,6 liter forró víz [krumpli főzőlé híján], ételízesítő vagy só ízlés szerint)




Tepsis tarja (8 szelet), tepsis krumpli - mindkettő sertéssült fűszerkeverékemmel megfűszerezve és paradicsomos káposzta




paradicsomos káposzta
(hasonlóan mint a linken, csak 1/4 fej káposztából - kb 45 dkg, 2,5 dl Nostia passzírozott paradicsommal)





Gyümölcssaláta almából,narancsból, mandarinból, banánból mandarinlével és mézzel




Péntek:

Maradék levesek, passzírozott bableves vagy gombócleves

Pizzás csiga virslivel és szalámival

(Tészta: 1 kg finom liszt, kb. 1,5 dl cukros [2-3 mokkás kanál] tejben felfuttatott 1 cs. Lidl-s élesztő, 18-20 dkg puha Vénusz sütőmargarin 1,5 fehér műanyag kanál só, annyi tej, hogy inkább kemény, mint lágy tésztát kapjak, 1-2 löttyintés olaj - ezek jól kidagasztva, duplájánál nagyobbra kelesztve. Szósz: 1 pici fej hagyma fele apróra vágva, kevés olajon megdinsztelve, kb. 2-2,5 dl Nostia passzírozott paradicsommal jól felfőzve, kevés csípős piros arannyal, folyékony édesítővel, fokhagyma granulátummal, oregánóval és bazsalikommal ízesítve. Egyéb: 3 szál Pikok bécsi virsli hosszában elfelezve, felszeletelve, kevés csemege szalámi szeletelés után vékony csíkokra vágva, a tetejére durvára reszelt sajt.)






















Címkék

Heti Menü