Szülinaposok

  • 2013.09.24.
  • 3





kép a Google.hu-ról


A szeptember a családunkban zsúfolt hónap az ünnepeket tekintve. Mindjárt elsején Szüleim házassági évfordulója és Legnagyobbikom Barátnőjének szülinapja. 12-én Mária nap, Anyukám és az én névnapom. 23-án Párom szülinapja, 24-én Legnagyobbikom szülinapja, 26-án Keresztfiamé.


Most, hogy Legnagyobbikom és Barátnője külön költözött, kicsit változott az ünnepi menetrend. Mert régebben külön-külön ünnepi vacsival ünnepeltük Apa és az Ő szülinapját is. Most viszont tegnap este volt családilag a közös ünneplés, a mai napot meghagytuk a fiataloknak, hogy kettesben ünnepelhessenek, csak telefonon kívántunk újra boldog szülinapot Legnagyobbikomnak.

Tegnap a szülinapos - Apa - minden ételkívánságát teljesítettem. Reggelire lágy rántotta volt piritóssal, roiboss-lemongrass-acerola teával. Ebédre húsleves és túrógombóc rengeteg vaníliás tejföllel, vacsorára rántott sertéskaraj és szűzpecsenye petrezselymes krumplival. Utóbbi "a" családi ünnepi vacsora volt. Igaz, nem volt semmi kuriózum, de nagyon jól éreztük magunkat, sokat nevettünk, jót ettünk és jókat ittunk.


Fénykép viszont csak egy adag déli túrógombócról készült.








Ma megfőztem ebédre
"azt a bizonyos" gulyáslevest (marhapörköltből a szokásos módon), amit néhány napja már emlegettem,
utána szintén túrógombóc volt a második fogás, (kivéve nekem, mert én tejfölös-borsos-gombás spagettit ettem).

Holnapra még mindig maradt 7 db gombóc, úgyhogy most három nap egymás után degeszre eheti magát gombócrajongó Párom :).