Sült padlizsános tészta, paradicsommal és olajbogyóval

  • 2017.04.08.
  • 8

Ha lustanapot tartasz, ez az ebéd éppen jó, kb. 15 percnyi munka van vele. Amíg a padlizsán sül, nincs dolgod, a többivel meg elkészülsz, amíg fő a tészta.Hozzávalók:3 db kisebb padlizsán, félbevágvapár szelet aszalt paradicsom, olajostólegy marék karikára vágott olajbogyó (most paprikával töltött)kakukkfűszurokfű,
bazsalikom,
borsfokhagyma (nálunk helyette hing)só0,5 kg (durumlisztből készült) tészta A félbevágott padlizsánokat a sütőben meggrilleztem, majd a belsejüket kikapartam.Odatettem a tésztafőző vizet, amikor felforrott, beleöntöttem a tésztát és megfőztem.Közben egy serpenyőben megforrósítottam a paradicsomról lecsöpögtetett olajat, beletettem a hinget (ez a fokhagyma helye), rákerült az apróra vágott paradicsom, a felszeletelt olajbogyó, a padlizsánpüré, a fűszerek, és jól összeforraltam.A közben kifőtt tésztát rászedtem és alaposan összekevertem.Ettünk, és azóta tovább lustálkodom.