A kenyér, ha házi...

  • 2017.11.01.
  • 1

A kenyér, ha házi, akkor olyan íze van, mint amit az ember elképzel, hogy anno ilyet sütöttek dédanyáink hétről-hétre. A kenyér, ha házi, akkor napokig friss marad, nem morzsálódik, héja ropogós, bele pedig lágy. A kenyér, ha házi, teljesen más, mert mi készítettük két kicsi kacsónkkal. A kenyér, ha házi, akkor olcsó is. Hiszen nem kell hozzá más, mint liszt, egy csipet cukor, só, és élesztő, no meg langyos víz. A kenyér, ha házi, köretnek is kitűnő, hiszen a pörköltöt ezzel tunkolni, vagy a sült húst  (kis sült zsírral és némi savanyúval) ezzel enni egyszerűen mennyei. Így tehát nem marad más hátra, mint hogy álljunk neki és olykor-olykor süssünk egy szép cipót vagy veknit. Semminek nem lesz olyan íze, mint amit mi készítünk. És ha egyszer nekiálltunk, akkor nincs megállás. Folytatása lesz, ezt garantálom. Hiszen kellően függőséget okoz ez a kis csoda, amit házi kenyérnek hívunk...

[...] Bővebben!