Balzsamecetes császárhús

  • 2012.10.24.
  • 7

A természetben töltöttem a délutánt. Ijesztget a meteorológia, ezt sajnos megerősíti a ma reggeli kép:-ködszitálás, hideg...éles a kontraszt, hisz tegnap délután még rövid ujjú pólóban barangoltam. Délelőtt kicsit rendeztem a lakást, közben illatozott a konyhában a "mindent bele", ami van...Keddi menüreggeli: - limonádé, szőlő, kávéebéd: - balzsamecetes császárhúsvacsora: - ebédről maradtBalzsamecetes császárhúsHozzávalók:1/2 kg császárhús1 sárgarépa1 karalábé1 paszternák1 zeller1 hagyma1 ek zsír1 csokor petrezselyem zöldsó, bors, balzsamecetElkészítése:Felmelegítem a szírt és minden alapanyagot egyszerre teszem bele - a húst felszeletelve, a zöldségeket felkarikázva. Sózom, borsozom és kevés víz hozzáadásával, fedő alatt puhára párolom. Amikor megpuhult, leveszem a fedőt és lesütöm a zsírjára. Meglocsolom balzsamecettel és megszórom a petrezselyem zölddel és összeforralom.