Beharangozó: Első téli sörfesztivál

  • 2016.02.16.
  • 8

A Serfőző és a Gellért Hotel bemutatja:
Első téli sörfesztivál
 
 
Elérkezett az idő, hogy nem kell télen Csehországba zarándokolni egy jó beltéri sörfesztiválért: idén először a hideg napokban már itthon is belevethetjük magunkat a sörkavalkádba, méghozzá az első Serfőző Indoor Sörfesztiválon, a Gellért Hotel összes termében, február 19. és 21. között.
 
Mert egy sör nem csak sör, legyen éppen negyven fok vagy farkasordító hideg, egy korsó sör mindig tökéletes apropója a baráti beszélgetéseknek, jutalma egy fárasztó napnak és serkentője a feledhetetlen éjszakáknak. A Serfőző és a Danubius Hotel Gellért közös szervezésében pedig most egy egész hétvégén keresztül hódolhatunk a csaknem 100 féle kisüzemi sörnek és sörgasztronómiai csodáknak február 19. és 21. között.
A háromnapos sörünnepen megkóstolhatjuk a hazai és nemzetközi sörgyártás kiválóságait, s a tematikus napok az angolok, a németek illetve a csehek sörkultúráját is bemutatják, és egy tapodtat sem kell mozdulnunk a főváros egyik legszebb szállodaépületéből.
 A kiállítók több mint 100 féle csapolt és üveges sörrel készülnek azért, hogy a torkunk ne maradjon szárazon. Teljesség igénye nélkül az Indoor Sörfeszten megjelenő sörök és sörfőzdék: Barbár, Blanche de Bruxelles, Bohemia Regent, Corsendonk, Floris Kriek, Delirium, Serkentő – Franzberger Sörfőzde, Sümegi Sörfőzde, Zirci Apátsági Manufaktúra, Guinness, Kilkenny, Bombardier, Primátor, Bernard, Bigfoot Sörfőzde, Maissel’s Weisse, Csíki Sör, Fóti Kézműves Sörfőzde, Wells & Young’s Brewery, Robinson Brewery, Brewdog, Flying Dog, Oedipus, Opat, Pardubicky Porter, Postřižinské, Satan, Hedon, Legenda és a sor még közel nem teljes.
És, bár a sört szokás folyékony kenyérként is emlegetni, azért jól csúszik mellé pár szilárd falat is. Erre telitalálat a “Kocsmavacsora” kínálata, ahol a Gellért Söröző meghívására olyan budapesti, direkt a sörökre specializálódott kultkocsmák vonultatják fel ezúttal étel- és sörspecialitásaikat, mint az Élesztő, az Importer, a Léhűtő és a Marionett. A gasztro vonalon továbbhaladva pedig az ételstandoknál a Gellért vezető séfje, Héjja László finomságai kínálják az alapot az italokhoz, míg vasárnap sör brunch-csal búcsúztatjuk a hétvégét.
Persze nem csak a kortyolgatásról szól a sörfesztivál: igazi vastapssal köszönhetjük az ország legjobb sörcsapolóját, Horváth Esztert, szórakoztató sörkóstolót tart Katona Csaba, a “sörtörténeti tudományok” elismert szakembere és megtudhatjuk, hogyan látja Fabók Mihály a Gundel sommelier-je az „ellentábor” képviseletében a sört.
Ahogy azt megszokhattuk, a Gellért mindig szívesen kísérletezik újdonságokkal: ezúttal a hűtött sörkülönlegességek mellé  - lévén azért mégiscsak tél – felsorakozik a forralt sör is. Természetesen egy sörfesztivál elmaradhatatlan részeként lesz sörivó-verseny, de maguk a sörök is megmérkőznek a malátakedvelő közönség szívéért és szavazataiért.
A söröskorsó emelgető sportág képviselőinek a Madarak nevű zenekar szolgáltatja majd a hangulatfestő muzsikát, akik az angol, német és cseh napokon az adott nációk söreihez hangolják a hangszereiket. „Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó” tartja a mondás. A 100 főt számláló Magyarországi Sörcikkgyűjtő Klub tárlatán pedig rá is csodálkozhatunk a habos italok által ihletett tárgyakba, mint például érdekes sörnyitókra vagy antik sörösüvegekre.
A fesztiválra az elővételi napijegy 2490 Ft, és érdemes is elővételben biztosítani a helyet, mert a helyszínen 2990 Ft-ért lesz kapható, a 3 napos bérlet 5990 Ft-ba kerül. Minden belépő mellé jár egy logózott korsó is, amit egy alkalommal szabadon választott ajándék sörrel is megtöltenek a fesztiválon, a Kocsmavacsorák 9990 Ft-ba, a Sör brunch 7990 Ft-ba kerülnek, és a jegyek tartalmazzák a belépőt a sörfesztiválra is.
Jegyek a Jegymester.hu-n, a Serfőző Sörözőben a Corvin sétányon, illetve a Gellért Szálloda recepcióján vásárolhatóak, részletes információkban pedig az indoorsorfeszt.hu oldal segít.