Vöröslencse curry

  • 2015.04.06.
  • 5

Hála az égnek már minden nagyobb hiperben, a hét minden napján beszerezhetőek az indiai konyhakultúra alapjait képező fűszerek, mint pl. a curry, a kurkuma, a kardamom, vagy az egyik személyes kedvencünk, a garam masala fűszerkeverék. Megéri velük játszani: némi pikáns indiai fűszerezés színben és ízben is csodákat tud művelni egy egyszerű rizzsel, raguval, főzelékkel. Vöröslencse curry Hozzávalók: 400 g lencse, átöblítve 1 fej vöröshagyma, felaprítva 1 kisebb piros kápia paprika, félbevágva, erektől, magoktól megtisztítva, finomra aprítva 2 evőkanál vaj 2 evőkanál vörös curry paszta (Tescóban mindig kapható) 1 evőkanál garam masala 1 teáskanál curry fűszerkeverék 1 teáskanál őrölt kurkuma 1 evőkanálnyi friss, apróra vágott gyömbér 1 teáskanál barna cukor 2 gerezd fokhagyma, felaprítva 1/2 evőkanál felaprított gyömbér 400 g paradicsompüré 150 ml kókusztej Elkészítés: A vajat és az olívaolajat elkezdjük melegíteni egy mélyebb serpenyőben, rögtön hozzá is dobjuk a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért, a paprikát, kb. 10 percig alacsony lángon pároljuk. Megszórjuk a fűszerekkel és a cukorral, további 1-2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a lencsét és felöntjük 500 ml vízzel. 20-25 perc alatt fedő alatt készre főzzük, félúton felöntjük a paradicsompürével és a kókusztejjel, ez idő tájt már lehet kóstolgatni is, kíván-e még valamit. Néha nézzünk rá, kevergessük meg, ...