Spárgaleves kolbász chipsszel.

  • 2018.05.24.
  • 0

Az ebéd megint csak a számunkra megunhatatlan spárgából készült, most éppen egy egyszerű krémleves formájában. Én valahogy a zöld spárgát jobban szeretem mint a fehéret, mert az íze lágyabb, és a zöld biztosan nem fás. Mivel magában a spárga kevésnek bizonyult volna a leveshez, így került bele még egy zsenge cukkini, és egy csomag újhagyma is. A selymesen krémes leveshez pedig nagyon jól illett a füstölt kolbászból készült chips. Hozzávalók:1 cs zöld spárga1 db zsenge cukkini1 cs újhagymasó2 tk ételízesítő őrölt színes borscsipetnyi szerecsendió2 dl
Meggle főzőkrém (v. főzőtejszín)8 dl víz2 ek olívaolaj 20 dkg füstölt kolbász A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, de ne dobjuk ki, majd alaposan mossuk meg. Ezután vágjuk le a bimbókat, és tegyük félre. A szárrészt pedig vágjuk kisebb darabokra.A cukkinit mossuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel. (A zöld szárrészéből is vágjunk egy keveset hozzá.)Egy edénybe hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt újhagymát, és pároljuk pár percig.
Ezután adjuk hozzá a feldarabolt spárgaszárat, és a cukkinit, szórjuk meg az ételízesítővel, őröljünk rá borsot, majd keverjük össze, és pároljuk pár percig.Ezután öntsük fel a vízzel, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a szerecsendióval, adjuk hozzá a félretett spárga fás részét, és főzzük puhára a zöldségeket.Amikor a spárga és a cukkini puhára főt, vegyük ki a levesből a fás spárgaszárat és dobjuk ki.Egy kisebb edénybe merjünk át a léből 2-3 merőkanálnyit, tegyük bele a félretett spárgabimbókat, és pár perc alatt főzzük roppanósra. Ezután szedjük ki a főzőléből, és tegyük félre.A főzőlevet ezután öntsük vissza a levesbe, majd botmixerrel pépesítsük a zöldségeket.Amikor a leves már jó krémes állagú, keverjük hozzá a főzőkrémet (v. főzőtejszínt), tegyük vissza a tűzre, és kevergetve melegítsük forráspontig, de főzni már nem kell.
Ezután tegyük bele az előzőleg roppanósra főzött spárgabimbót, fedjük le az edényt, és tálalásig tartsuk melegen.A kolbászt vékonyan szeleteljük fel, majd egy teflon serpenyőbe, kevergetve, süssük szép pirosra, szinte ropogósra.
Tálaláskor merjük a levest tányérba, szórjuk meg a kolbász chipsszel, és úgy kínáljuk.