Joghurtos-túrós rebarbara pohárkrém.

  • 2018.05.09.
  • 4

Én nagyon szeretem a rebarbarának a kissé savanykás ízét, így ki is használom, és minél többféleképpen elkészítem, ameddig fel lehet használni. (ha jól emlékszem, akkor június közepéig...) A kertben óriásira nőtt a rebarbarabokor, de sütni most nem volt kedvem, hogy belecsempésszem, így egy egyszerű pohárkrémet dobtam össze, ebéd utáni desszertnek. A rebarbarát elkészíthetjük előre, viszont a pohárba csakis tálalás előtt rétegezzük, mert különben a ropogós keksz állás közben felpuhul, és az édesítővel készült túrós-joghurtkrémnek sem tesz jót, ha sokáig áll.Hozzávalók 2 db nagyobb kehelyhez:6-7 szál rebarbara3 ek méz3 ek xilit1 tk vaníliaaroma1 kk őrölt fahéj 20 dkg túró1 db Danone citromízű joghurt (125 g)1/2 citrom reszelt héja
1 tk kukoricakeményítő (gluténmentes)0,5 dl víz7 db zabkeksz (Győri Édes)A rebarbara szárról húzzuk le a külső, vékony hártyás részt, majd daraboljuk fel.A mézet hevítsük fel, majd adjuk hozzá a feldarabolt rebarbarát. Szórjuk meg egy evőkanál xilittel, az őrölt fahéjjal, majd pároljuk 2-3 percig.
A kukoricakeményítőt keverjük simára a vízzel, majd adjuk hozzá a rebarbarához, és kevergetve sűrítsük be. Ezután tegyük félre, és hűtsük ki teljesen.A túrót villával törjük össze, majd adjuk hozzá a joghurtot, a maradék xilitet, a reszelt citromhéjat, a vaníliaaromát, és keverjük simára. (ízlés szerint édesebbre is csinálhatjuk)3-3 db zabkekszet morzsoljunk bele a kelyhekbe, és először kanalazzuk rá a teljesen kihűlt rebarbarát, majd a joghurtos-túrókrémet is. Ezután morzsoljuk rá a maradék zabkekszet.Az elkészült pohárkrémet rögtön tálaljuk, mert különben a ropogós zabkeksz elázik, és felpuhul.